Recept - Petit Chou Krans
Nu när vi går mot sommartider passar denna petit chou - krans utmärkt att ha som lite gott till kaffet. Man behöver inte alls mycket ingredienser och det är relativt lätt att laga den.
Det var länge sen jag själv lagade den, men till midsommar ska jag försöka.
PETIT CHOU KRANS
GRUNDEN
Det här behöver du:
- 2dl vatten
- 75g smör eller margarin
- 2dl vetemjöl
- 4ägg
- Sätt ugnen på 200°C
- Mätt upp vatten och matfett i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan
- Tillsätt allt vetemjöl på en gång och rör snabbt och kraftigt till en klumpfri deg
- Ställ tillbaka kastrullen på medelvarm platta och hetta upp smeten några minuter tills den är blank och släpper kanterna
- Dra kastrullen från plattan och låt degen svalna några minuter
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje
- Klicka ut smeten till en krans på bakpappersklädd plåt. Kransen bör vara 20 cm i diameter
- Grädda i nedre delen av ugen i ca 35 - 40 minuter eller tills den känns torr och luftig
- OBS! Öppna ej ugnsluckan de första 20 minutrarna då kransen kan sjunka samman
- Låt kransen svalna på bakgaller utan bakduk
FYLLNING
Det här behöver du:
- ca 1l färska jordgubbar
- 4dl vispgrädde
- ½tsk socker
- 1tsk vaniljsocker
- ½dl hackad mörkchoklad
- Skölj och rensa bären. Skär dem i mindre bitar
- Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker
- Dela kransen i två bottnar (OBS ömtålig!) och strö ut hälften av de hackade jorgubbarna på den undre bottnen
- Klicka på grädde och strö över resten av bärbitarna och den hackade chokladen
- Lägg på "locket" och strö över lite florsocker
- KLART!
Kommentarer
Postat av: Foki
svar: oh vad kul att du hittade till mig blogg! :)
söta kramar till dig! ^^
Postat av: Jennifer
åh, det såg gott ut :)
ha en bra dag!
Postat av: linda
Ehm... recept? Matlagning? Vem är du och var är Lynn? ;)
Skämt åsido, det ser jäkligt gott ut! kram =)
Trackback