Ring, ring! Dags att stiga upp!

Om en timme ringer klockan. Det är dags för mig att stiga upp.

Nu har jag ju varit vaken sen 05:40 redan, så klockan åker av. Måsta köra Erik på jobb eftersom jag själv jobbar idag. Kändes inte värt att lägga sig igen. Jag kommer att vara FÄRDIG när den här dagen är slut! Har inte sovit ordentligt på flera nätter pga värmen. Takfläkt, bordsfläkt och golvfläkt.. Hjälper inte ens lite! Här får vi sitta i våra 35 grader och njuta.

Har en del tid att fördriva, så bloggtips mottages tacksamt!

Livat i stugan



Det är livat i stugan även om det går lite bättre än igår. Starlet fräser bara om Shelby kommer för nära. Silje försöker ta kontakt, men då är det Shelby som säger ifrån så Silje blir rädd.

Starlet är ju väldigt kaxig, men ack så rädd ändå. Hon har placerat sig i badrummet och kommer inte ut i första hand.
Vet någon om man kan göra något för att de lättare ska komma överens? Eller ska man bara vänta ut dem och låta dem ta det i sin egen takt?

Shelby är hemma!



Här är hon nu, vår Shelby 9 veckor. Det går inte så bra med Starlet och Silje än, men de är ju inte vana med katter i och med att de är innekatter. Starlet spottar och fräser och Shelby ger tillbaka. Silje är lugnare, men hon kan nog säga till ibland. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera. Tror nog det ordnar upp sig. Det är redan lugnare efter att vi haft lite terapiarbete ;) Är hon inte söt?

Tillökning i familjen



Idag far vi och hämtar hem en liten kissebebis till :) En svart, långhårig om jag förstått det rätt. Har inte sett den än. Bilder kommer! Såklart!


Midsommar 2009



Som vanligt blev det att fira midsommar på mammas stuga. Skönt att ta det lugnt och slippa baksmälla dagen efter! Det här med att inte supa var faktiskt en riktigt bra idé!
Har fotat en del och insett att jag behöver nya objektiv. Allt eftersom jag utvecklas kräver jag mer av min kamera. Nu är det ju inte precis världens billigaste hobby jag har, så det får nog vänta ett tag!

Vad hände hos er i midsommar?

Jag älskar min ögonfärg!


Det finns en sak jag tycker om med mig själv. Min ögonfärg!
Bilden är oredigerad.

Lösenordsskyddat: Min trappa

Detta inlägg kräver lösenord. Logga in med givna inloggningsuppgifter här.
Har du inte fått eller tappat bort dina inloggningsuppgifter är du välkommen att maila mig på [email protected]


Tema: Natur






Otröttlig hund


Var på en låååång skön promenad med Ella igår. Trodde hon skulle vara helt slut när vi kom tillbaka, men hon hade precis lika mycket energi som innan. Inget tröttar ut den hunden! Helt otroligt!

Idag ska jag jobba 13-16. Skönt att det inte är lika varmt som det har varit de senaste dagarna! Efter jobbet kanske det blir att sälja bil. Någon ville komma och titta på Opeln. Håll tummarna nu bara!

Hoppas ni får en underbar dag!

Recept - Petit Chou Krans


Nu när vi går mot sommartider passar denna petit chou - krans utmärkt att ha som lite gott till kaffet. Man behöver inte alls mycket ingredienser och det är relativt lätt att laga den.
Det var länge sen jag själv lagade den, men till midsommar ska jag försöka.

PETIT CHOU KRANS

GRUNDEN

Det här behöver du:

  •     2dl vatten
  •     75g smör eller margarin
  •     2dl vetemjöl
  •     4ägg
Gör såhär:
  •     Sätt ugnen på 200°C
  •     Mätt upp vatten och matfett i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan
  •     Tillsätt allt vetemjöl på en gång och rör snabbt och kraftigt till en klumpfri deg
  •     Ställ tillbaka kastrullen på medelvarm platta och hetta upp smeten några minuter tills den är blank och släpper kanterna
  •     Dra kastrullen från plattan och låt degen svalna några minuter
  •     Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje
  •     Klicka ut smeten till en krans på bakpappersklädd plåt. Kransen bör vara 20 cm i diameter
  •     Grädda i nedre delen av ugen i ca 35 - 40 minuter eller tills den känns torr och luftig
  •     OBS! Öppna ej ugnsluckan de första 20 minutrarna då kransen kan sjunka samman
  •     Låt kransen svalna på bakgaller utan bakduk

FYLLNING

Det här behöver du:
  •     ca 1l färska jordgubbar
  •     4dl vispgrädde
  •     ½tsk socker
  •     1tsk vaniljsocker
  •     ½dl hackad mörkchoklad
Gör såhär:
  •     Skölj och rensa bären. Skär dem i mindre bitar
  •     Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker
  •     Dela kransen i två bottnar (OBS ömtålig!) och strö ut hälften av de hackade jorgubbarna på den undre bottnen
  •     Klicka på grädde och strö över resten av bärbitarna och den hackade chokladen
  •     Lägg på "locket" och strö över lite florsocker
  •     KLART!
KÄLLA: Allers, nr 25, 10 juni 2008

Design och bloggtips

Nu är min design halvfärdig. Ska väl lite småjusteringar till på den innan den är helt klar. Tryck F5 om ni inte ser den (bakgrunden ska vara mörkgrå, inte ljus - för er som är nya besökare).
Saras design är på kommande, men måste avbryta för att fara på jobb.

Ge mig lite bloggtips medan jag är borta. Behöver lite nytt att läsa!

Designer och hundsim

Det blir några bildlösa inlägg nu, men det kan ni väl stå ut med?

Morning!
Håller på med en ny design till både mig själv och Sara. Har inte alls någon inspiration just nu, trots att jag vill. Det går segt!
Lämnar det nu och knåpar lite mer efter jobbet.

Ikväll blir det kanske att fara och simma med Ella, hunden jag är hundvakt till. Jag lär knappast hoppa i sjön, men hon får plaska på bäst hon vill :)
Hon har lugnat sig märkbart sen igår, det är ju klart att man blir lite hispig när husse far bort och någon annan "flyttar in" i huset med henne. Nå, det ska nog gå bra!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen blir det att handla lite innan jag far på jobb. Ha en bra dag!

RSS 2.0