Saker jag undanhåller



Jag måste skärpa till mig. Inlägg efter inlägg utan bilder, inget intressant att läsa.. Jag förstår att ni vill höra en massa skvaller, men det händer inte.
Några vill se mig misslyckas totalt, men det händer inte heller. Största misslyckandet nu är min förkylning. Den är dessutom snabbt övergående. UNDERBART!

I korta drag: Jag är äntligen lycklig. Jag har ett fantastiskt förhållande, ett härligt jobb, fritid och en del annat som ni inte får ta del av.. än. Håll ut!

Hosta, snuva och en dos kärlek

Körde Erik på jobb imorse eftersom jag igår ansåg mig vara frisk nog att gå på jobb idag. STORT misstag! Mår pyton rent utsagt, men kan inte hjälpas. Jag har ingen feber, men hostan gör mig matt. Den har övergått från slemmig till torr. TORR, TORR, TORR! En sån som man kväljer av varje gång man hostar. Hate it! Har sovit nästan exakt 15 minuter. Tittade på klockan halv fem, den ringde kvart i. Hann slumra till där en sväng.

Erik har varit fantastisk som stått ut med mig de här dagarna i alla fall. "Vatten, fläkt, ingen fläkt, fläkt, ingen fläkt, vatten, låt mig va, krama mig, rör mig inte, krama mig." Ja, ni vet ;) Ynklig som man blir när man är sjuk. Och humöret! HOHOHO!

Imorgon satsar jag på att vara på benen. Ska ligga heeeeeeelt platt hela dagen, bortsett från när jag måste hämta karln förstås. R.A.S.T.L.Ö.S!

Snor på 1,5 kg

Sneglar lite på papperhögen som ligger bredvid mig. Måste ha gått ner hur mycket som helst. Nej, det var bara 1,5 kg. Jag har snytit ut 1,5 kilo snor. Eller så handlar det om att jag inte kunnat äta nåt annat än lite glass på två dagar. Näsan börjar bli sådär vacker att folk runtom snart ger mig det smeknamn jag alltid får när jag är sjuk, Rudolf! Ni vet, han med röda mulen.

Jag saknar ofta de dagar man faktiskt inte behöver göra NÅNTING, utan bara kan ligga och njuta! Nu när jag legat i sängen två dagar undrar jag hur fanken jag kan sakna nåt sånt. Jag ser inget nöje i det, och det är faktiskt inte så skönt som jag alltid inbillar mig. Fast i och för sig. Man slappnar väl inte av när man hostar och snyter sig hela tiden.

Jag lär få äta upp mina ord, men hellre magsjuka än förkylning. Faktiskt! Det går över fortare!
Krya på mig! TACK!




Åter till det vardagliga

Imorgon börjar jag jobba igen. Det innebär att allt återgår till det normala och jag kan lugna ner mig ytterligare. Visst är det skönt att vara ledig, men inte hur länge som helst! Har jobbat lite i sommar, men inte alls så mycket jag skulle ha behövt för att känna mig lugn.

Igår satt vi över stereon till Peugeoten, så nu är det bara basen kvar! Lär knappast bli ikväll eftersom karln sover. Sover, sover och sover. Kanske inte så smart den här tiden på kvällen, men han kommer verkligen inte upp.

Har absolut inget att berätta, så jag avslutar här. Kände bara att det var dags att skriva en lite vardaglig blogg. Varför? Ingen aning ;)

Äntligen blommar jag!

Skulle ha varit till min kurator för ett sista möte idag. Känner dock att jag redan har fått mitt avslut, så jag skippar det. Jag är så frisk att jag får ångest av bara tanken på att gå dit. Jag behöver det verkligen inte. Jag är klar, frisk, ÄNTLIGEN!

Resan hit har varit tuff och visst har jag mycket kvar att jobba med, men jag känner att jag klarar det bättre på egen hand. Med en del stöd från Erik, min familj och katterna förstås. Det starka lugn jag känner i kroppen får mina ögon att fyllas av tårar. Jag har hittat mig själv, men framför allt: Jag trivs med mig själv. Jag är tacksam över alla erfarenheter jag har fått på vägen. De kommer till användning var och varannan dag.

Klart jag har svackor. Ibland hatar jag mig själv och allt runt omkring, men det goda överväger så mycket! Jag blommar, äntligen!

Bror och bananer



Har brorsan på besök. Han blir här över natten. Det lockade visst inte så mycket att vara på stugan. Där finns ju ingen el = inget Internet, xbox och allt vad han nu sysslar med ;) Hemska saker att vara utan el en kväll och natt.. Ojoj!
Det är kul att han kommer och hälsar på lite ibland. Snart är han vuxen och flyger ur boet, då vet man aldrig hur mycket man ser av honom. Snart fyller han 15..

Kisse Shelby försöker febrilt få upp en banan. Hon gav upp efter ett tag, och tur är väl det. Skulle inte vilja se hennes min när tänderna går igenom skalet. Man vet ju själv hur det smakar och känns i munnen..
Jag älskar henne!

Jag är tacksam för:

Min familj
Mina vänner
Mina katter
Att jag har ett arbete jag trivs med
Att jag har ett hem att bo i

MEN FRÄMST
Min Erik, som faktiskt är en av de bästa som vandrat på denna jord. Så omtänksam, ärlig och fantastisk. Den människan har lärt mig mycket! Mer än jag nånsin kunde önska. Det är ett privilegium att få leva med honom. Tack älskling för att du är just du!

Massor med goda nyheter!

Kära dagbok! Nej, det lät töntig. Stryk det!

Jag har massor med skoj att berätta åt er! Här i veckan har det hänt en hel drös med superroliga saker, och jag är såå lycklig!

1. Jag har sovit mig igenom hela veckan
2. Jag har inte vaknat av nåt av mina fem alarm jag har varje dag
3. Jag känner mig ändå inte utvilad trots alla timmar av sömn
4. INGENTING går min väg just för att jag är så trött
5. Jag har knappt fått i mig en matbit på hela veckan

Helt superba nyheter eller hur?! Äh, kyss mig! Den här veckan är en av de man kan stryka och glömma!

Oredan söker sig till...



En del av förmiddagen är räddad, som ni ju ser! Varför blir det alltid så otroligt oredigt i lådor? Och varför ligger där alltid en massa saker som hör hemma någon annanstans? Jag förstår inte ;)
Det var ett batteri jag sökte efter när jag upptäckte oredan. Fanns ETT kvar (tack och lov) som jag nu har förlagt (förstås). Hittar det absolut ingenstans.

Insåg dock att jag har slut på bakplåtspapper, det är ju alltid nåt!

Jag kastade min bok



Jag tänkte skriva en bok en gång. Ni kan inte ana hur många gånger jag börjat, men gett upp. Den skulle handla om mig, allt jag någonsin gått igenom. Som en inspirationskälla och möjlig hjälp på väg för andra som befinner sig i liknande situationer som jag har gjort.

Jag har ångrat mig. Jag vill inte skriva någon bok. Hur ska jag kunna gå vidare i livet om jag ständigt har någonting jag kan gå tillbaka till och läsa om och om igen? Folk vill prata, reflektera över mina texter. Jag skulle aldrig få släppa det och känna att jag har gjort ett avslut.

Nu ser jag det såhär: Det jag verkligen behöver med mig i livet har jag bevarat i mitt inre. Det finns känslor och händelser jag skrivit om som jag aldrig skulle ha kommit ihåg om det inte vore för att det faktiskt stod där, mitt framför mig. Jag läser, blickar tillbaka och minns. Minns saker jag inte vill. Kommer ihåg saker jag inte vill.

Allt är borta nu! Jag har kastat allt som är skrivet på papper. Jag har raderat allt jag någonsin skrivit på dator. JAG ÄR FRI!
Jag kan hjälpa människor på andra sätt!

Recept - Citronpaj

Självklart ska ni få recept på den underbara citronpaj som ska stilla mitt sug efter nånting gott. Jag har en förkärlek till citron. Friskt och gott! Den står i kylen och bara väntar på att någon ska hugga tänderna i den. Jag är snäll, så jag väntar på Erik. Har man väl fått sig en smakbit går det inte att sluta äta och i och med att hela lägenheten doftar citron kan jag inte riktigt dölja vad jag gjort heller ;)

Här har ni receptet:

PAJSKAL


Det här behöver du:
  • 100g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 3dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2msk socker
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 225°C
  • Smält smöret/margarinet och låt det svalna
  • Vispa ägget
  • Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål
  • Tillsättet smöret/margarinet och det uppvispade ägget
  • Rör ihop till en deg och lägg i pajformen
  • Låt svalna 30 minuer
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
FYLLNING

Det här behöver du:
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 125g smör
  • 2dl strösocker
  • 2dl färskpressad citronsaft (det blir ca. 2dl av 3 citroner)
  • Finrivet skal av 3 välborstade citroner
Gör såhär:
  • Vispa ihop gulorna med det hela ägget
  • Smält smöret i en kastrull
  • Tilsätt socker i kastrullen och blanda väl
  • Häll i äggblandningen, citronsaften och skalet och vispa ihop
  • Låt sjuda på låg värme och fortsätt vispa tills blandingen blir tjock och krämig
  • Sila krämen i en skål och låt svalna
  • Häll och bred ut krämen över pajskalet
  • KLART!

Uppe med tuppen.. Nej, FÖRE tuppen



Varför jag stiger upp halv sex på en ledig dag? Ja, det har sin förklaring i mina fyrbenta små odjur som ställer till med allt möjligt. Jag älskar dem trots det!

Idag börjar jag min "nu är det slut på daltande kur" med att göra ingenting. Är verkligen för trött, men jag misströstar inte. Fixa hemma, slappa på soffan, surfa på nätet, spela helt onödiga spel som egentligen inte fyller minsta lilla funktion. Skitkul! Eller vad?

Den bästa medicinen är att inte göra någonting! Ibland..

Have a GREAT day!

Jag lämnar det onda bakom mig. Dags att blicka framåt!



Idag är dagen jag ska börja älska mig själv fullt ut.
Nå, skämt åsido, men jag måste göra en drastisk ändring i både liv och tänkande. Jag sätter ständigt käppar i hjulen för mig själv och nu får det vara slut med det.

Jag har alltid vetat att det bara är jag själv som kan ändra på hur jag ser på mig själv och lever mitt liv, men det är först nu jag har förstått det. Verkligen förstått. Jag har ingen lust att ändra på mitt tankesätt och mina vanor, men jag borde för att kunna säga att jag har ett rikt och lyckligt liv.

Det här handlar inte om att sluta röka, börja motionera, äta mer sunt. NEJ!
1. Jag tänker röka precis lika mycket som tidigare
2. Jag tänker hålla mina bedrövliga matvanor och äta på helt oregelbundna tider, huvudsaken är att jag äter
3. Jag tänker inte utföra någon daglig aktivitet för att kroppen sägs må bra av det

Jag ska skapa rutiner i mitt liv efter vad jag känner att jag klarar av. Faktiskt göra sånt jag tycker om, även om jag, som jag alltid säger, inte orkar. Sist men inte minst tänker jag UNNA mig saker. Inte materiella ting i stora drag, men som t.ex ledighet. Jobb är inte allt!

Så, vad har vi lärt oss?
Jo, precis det jag skrev ovan: Jobb är inte allt! Och dessutom.. Jag orkar fast jag säger att jag inte gör det. Kom igen nu för tusan!

Håller alla tummar och tår för dig vännen!



Men jag ska vara tyst om det..

Har ingenting kul att berätta. Fick ett omskakande besked idag. Ovissheten ligger över mig som ett moln. Vi vet inte ännu riktigt vad som är fel, men jag har mina misstankar.

Tänker på dig vännen och finns här när du kommer hem igen!

RSS 2.0